vlag
vlag
vlag

August Forster Piano uit 1912

Bouwjaar 1912

Al een aantal jaar stemde Jos naar volle tevredenheid mijn vorige piano. Vol enthousiasme kon hij dan vertellen over de piano's bij hem in de werkplaats. Toen de tijd rijp was ben ik eens bij hem gaan kijken, en werd plotsklaps verliefd op de August Förster. Na uitgebreid spelen en vergelijken met allerlei andere piano's wist ik het zeker: dit moest hem worden.

In overleg hebben we gekeken naar de revisiemogelijkheden. Zo vond ik de bassen niet meer zo mooi. Jos heeft een drietal opties uitgewerkt, waardoor ik zelf mijn optimale instrument kon bepalen.

Met nieuwe snaren, zeker voor de bas (Nederlands ambachtelijk fabrikaat!), nieuw vilt, nieuwe hamerkoppen, stempennen en nog veel meer moois is het uiteindelijk een geweldig instrument geworden!

De aankoop van een gereviseerde, meer dan 100 jaar oude piano heb ik echt veel leuker gevonden dan een nieuwe die na je handtekening de kamer in wordt gereden. Door zelf te bepalen hoe je instrument wordt, en doordat Jos me gedurende het hele project op de hoogte heeft gehouden, wordt het echt iets van jezelf!

Wat ik enorm leuk heb gevonden is de vooruitgang in het project en de manier waarop Jos me daarvan op de hoogte hield. De spanning en het ongeduld waren soms ondraaglijk, maar uiteindelijk méér dan de moeite waard.

Het enthousiasme en vakmanschap van Jos, gecombineerd met goede materialen heeft geleid tot een schitterende piano die al van mij voelde lang voordat hij in de kamer stond.