vlag
vlag
vlag
onderhoud

Alles van waarde is weerloos. (Lucebert.)

Alles wat je lief is, moet je onderhouden. Van een piano in goede staat heb je jarenlang plezier. Voorwaarde is dat het mechaniek goed blijft functioneren en de besnaring de juiste klank blijft voortbrengen. Het afregelen van de hamerkoppen en het mechaniek zijn de meest voorkomende werkzaamheden. Het is secuur en tijdrovend werk dat daarom gemiddeld € 500,- tot maximaal € 1000,- kost. Ik kan ook een kleine onderhoudsbeurt of schoonmaakbeurt uitvoeren. Dat hangt van de conditie van uw piano af. Vanzelfsprekend ga ik pas aan de slag na overleg met u.

Een piano is klimaatgevoelig

Spelen op een 'valse' piano is niet om aan te horen. Een piano raakt ontstemd door schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid. In concertzalen wordt het klimaat nauwkeurig geregeld. Thuis gaat ‘s winters de verwarming aan en ’s zomers staan de ramen open. Geen ideaal klimaat dus voor vleugel en piano.

Het scheelt al wanneer u een waterbakje onder in de piano zet zodra de cv aan gaat. U controleert met een hygrometer de relatieve luchtvochtigheid en probeert die tussen de 50% en 70% te houden. Het is behelpen en daarom verstandig om een piano of vleugel twee keer per jaar te laten stemmen. Als u een afspraak maakt luisteren we samen eerst goed naar uw piano. U zegt hoe u vindt dat die moet klinken. Dan ga ik aan de slag en zorg er voor dat de piano precies zo mooi gaat klinken als u hem wilt horen.

onderhoud

Piano Life Saver: beschermer van uw piano

Als u in een droog of vochtig huis woont raakt uw piano erg en snel ontstemd. Ik raad daarom een 'Piano Life Saver' aan. Het is letterlijk het behoud van uw instrument en dus een uitstekende investering. Ik ben vertrouwd met de techniek en heb al veel life saver systemen ingebouwd. Voor dit systeem is goede service en onderhoud van groot belang. Meer informatie vindt u op www.orimex.nl